Masks of Nyarlathotep

Cairo

Nilens juvel

Efterforskerne bruger det meste af dagen på at checke in på hotellet “Nilens Juvel” der ligger på Cairo Plaza.
Howard smutter forbi Cairo Bulletin, der ligge 5 minutters gang derfra.
Her møder han Nigel Wassif, en anglofil velklædt herre. Nigel ser lettere misfornøjet og letter overbærende ud, da Howard rækker ham Big Ben statuen. Han og Mahoney, omtalt “den gale irer” er gamle kendinge og sender gerne hadegaver til hinanden, hvis lejligheden byder sig.

Wassif husker tydeligt Carlyle ekspeditionen og har en del fotos fra deres gennemrejse. Ekspeditionen havde en del kontakt til og fik økonomisk hjælp af en, ifølge Nigel, usympatisk forretningsmand ved navn Omar Shakti. Ekspeditionen lavede tilsyneladende udgravninger for at finde artefakter fra det tredje dynasti, men udgravningslokationerne passede overhovedet ikke med perioden. Folk begyndte at spekulere på, hvad de mon i virkeligheden ledte efter og der gik rygter om en Sort Farao. Med dags varsel forlod ekspeditionen pludselig Cairo for at tage til Kenya. Den forkølede undskyldning var, at Hypatia ønsked at tage billeder inden sommerregne satte ind. Folk talte om, hvad de mon havde fundet, da det ikke så ud til at de tog noget stort med sig.

Af nyere rygter, kan Nigel fortælle at der lige nu igen er en Penhew Foundation sponseret ekspedition ved at grave ved Giza. De har for nyligt fundet en mumie af en kvinde, som formodes at være at være dronning Nitocris fra det 6. dynasti. Før der kunne tages ordentlige prøver af mumien er den dog forsvundet sporløst, til stor spekulation for alle historieinteresserede i Cairo.

Da Howard spørger til autoriteter ud i Egyptisk kultur og historie, foreslår Nigel at tage kontakt til “Egyptisk museums” direktør Dr. Ali Kafour.

Comments

Johnni

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.