Masks of Nyarlathotep

Mødet med den sorte Farao

og Carlyle ekspeditionens skæbne??

Fast besluttet på, at finde ud af, hvad Carlyle ekspeditione ledte efter, beslutter gruppen sig for at lede i den skæve pyramide. Der er tilsyneladende flere veje ind i pyramiden og efterforskerne vælger en faldefærdig gang under restaurering. I et større rum, finder Tom to store Bas relief’er, hvoraf det en er “hængslet”. Med meget lille indsats åbner efterforskerne op til en lang gang, der snor sig opad flere hundrede meter. Endelig åbner gange op i et rum, via en stor asymmetrisk bue.

Rummet er rigt dekoreret. Der er 6 søjler, 3 på hver side, der leder op til en stor trone. Hver søjle er besat af enten ædelstene eller mærkeligt udseende krystaliserede metaller. De er alle kolde ved berøring. Tronen er lavet af natsort obsidian og besat med hidtil ukendte sten.

Vægen bag tronen er inskriberet og illustreret og fortæller, på egyptisk, om de gamle guder og de ydre planer. De omtaler bl.a. fødslen af Nyarlathoteps afkom i den sorte vinds bjerg.

Til venstre for tronen er væggen inskriberet med himmelske legemer. Bartholomew genkender et par konstellationer, men kan ikke komme det nærmere og bruger en rum tid på at lave en nøje aftegning af væggen.

På den højre væg er et forvrænget verdenskort. Kontinenter er nemme at genkende, men der er ingen byer eller grænser aftegnet. En aflang trekant er aftegnet på kortet i indlagt guld, spændt ud mellem tre rå ædelsten indsat i det østkinesiske hav, det centrale Kenya og vestaustralien. En bue af ibenholt skærer sig igennem hele kortet gennem det indiske ocean. Okkulte symboler omkranser kortet og Bartholomew mener at der står noget i stil med De ældste vil vende tilbage og alle vil skælve ved synet af deres frygtelige storhed.

Da efterforskerne mener at have fundet nok spændende sager at forelægge Kafour opdager de til deres gru at udgangen er væk. Der er kun en glat mur der hvor hvælvingen var. Efter en times leden og søgen beslutter Bartholomew sig for, at se, hvad der sker, hvis han sætter sig på tronen.

I same øjeblik han sætter sig, bryder ilden ud i de 6 søjler. Bartholomews øjne bliver nærmest sorte, hvis de da ikke helt er forsvundet. I det hylster der engang var Bartholomew, hilser Nyarlathotep opdagerne velkommen. Hans spørger til deres fortagene og tilbyder dem at underkaste sig ham og tjene som hans slaver. Han har brug for nye kadavrer, nu hvor hans tidligere droner ikke kunne udfører opgaverne tilfredsstillende.

Væggen med verdenskortet smelter i et syn, hvor Carlyle ekspeditionen går med deres bærere på en savanne et sted. pludselig revner jorden og ubeskrivelige klør og tentakler bryder op af jorden. Hjælpere bliver revet i stykker og knust for øjnene af efterforskerne. De hvide medlemmer bliver grebet og flænset og trukket skrigene ned i jorden, der lukker sig om dem.

Efterforskerne afslår til sidst tilbuddet, O’hara en kende for arrogant og han bliver kastet ind i vægen af en usynelig kraft. O’hara bliver ved bevidsthed, selvom flere kunne høre ribben knække. O’hara trækker sit våben og holder Nyarlathotep på skudhold. Det lader dog ikke til, at væsenet lader sig påvirke det fjerneste. Han tilbyder, i guddommelig nåde, at lade enhver efterforsker, der blander sig uden om hans sager i de dødelige riger tage hjem til Amerika. Tom, Howard og Andrew takker ja til tilbuddet, mens O’haras pegefinger krummes mere og mere.

Imens har Bartholomew oplevet en ganske anden situation. Det øjeblik han satte sig, gik alle opdagerne i en trancelignende tilstand og fik mælkehvide øjne. Efter at have studeret dem indgående i 20-30 sekunder, rejser han sig op for at ruske liv i dem.. De vågner alle øjeblikkeligt. Da Seymore opdager, at hvælvingen nu igen er åben, farer de alle, med en totalt forvirret Bartholomew, over hals og hoved ud af pyramiden og ind i natten…

Comments

Johnni

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.